Johan
Johan

Jag är familjens busigaste och envisaste bustroll, jag fyllde 3 år den 23 augusti -08. Min familj består av mamma, pappa, storasyster och storebror.
Jag har väldigt nära mellan skratt och tårar, men är aldrig arg eller ledsen någon längre stund, jag är en riktigt linslus som trivs allra bäst framför kameran. Det spelar ingen roll om jag är glad eller ledsen, korten på mig blir nästan alltid bra ändå. Syrran min är likadan, medan brorsan är mycket svårare att ta kort på. Pappa säger att mitt första namn borde vara envis just nu.

Jag är döpt i Botkyrka Kyrka i Botkyrka församling, Botkyrka komun den 8 april 2006. Även pappa döptes i denna kyrka (1973) så vad kunde passa bättre än att döpas i samma dopklänning som pappa och syrran.
Min gudförälder blev: Kristina, en av mammas bästa vänner som bor i Borås.

Mina namn blev: Johan Edwin Örjan Fredrik, men jag kallas Jojo eller Loppan.
Mamma och papa hade lite svårt att enas om mina namn, men vad gör det, "Kärt barn har många namn" finns det ju et ordspråk som säger. Från början skulle jag bara ha hetat Edwin Örjan Fredrik med Edwin som tilltalsnamn, men varken mamma eller pappa tyckte jag såg ut som en Edwin då jag kom. Därav fick jag under några dagar gå under namnet "lillsötis" och "lilleman". Men till slut tröttnade min syster Lucia på att jag inte hade något namn, så hon började kalla mig för Johan. Slutligen insåg då mina tröga föräldrar att Johan skulle bli mitt namn, men inte kunde de enas om något namn att ta bort inte, nej då. Jag fick vackert ha kvar alla mina fina namn.

Johan heter min pappa också, fast eftersom han inte kallas det så är de namnet mitt nu har jag bestämt. Pappa får klara sig ändå ;-) Edwin ville mamma att jag skulle heta för att mamma tycker att det är så fint, så de namnet är bara mitt. Örjan fick jag heta efter mammas bästa vän som dog i cancer 2004, och Fredrik har jag lånat av pappa som också heter Fredrik.

Dagis: Jag går på Fröslundavägens förskola på avdelningen Idet uppe i stora huset. Det är inte alls länge sedan jag började där. Tidigare gick jag på småbarnsavdelningen nere i paviljongen. Jag trivs riktigt bra på Idet, mamma trivs ocks¨å. Jag brukar leka inne och ute, äta och sova på dagis. I sommar skall jag och syrran åka till Italien med farmor och farfar och sova i husvagn och äta mat på restaurang.

Mina sidor

Jag föddes

(c) 2008 Johan Derefeldt
johan@derefeldt.se